מז"ח כל מה שצריך לדעת
בכל מערכת מים שפירים(מי שתייה) קיימים כל מיני חיבורים שונים ומשונים.
אשר שימושם אינו בהכרך לשתייה כגון מעבדות מפעלים וכו'.
חיבור משותף של מערכת הספקת מים וכיבוי אש יוצר מצב שניקרא חיבור כילאים .
ובמצב הזה יש חשש שמי הכיבוי אשר עומדים רוב הזמן ובנוסף מולכים
ממערכת כיבוי שלפעמים מעורבים בהם כימיקלים.
דוגמה נוספת וחמורה יותר בעניי בגינות פרטיות אשר משתמשים בחומרי
דישון ואין שום הגנה על המים שחוזרים עם חומרי דישון לברז המים של הבית.
זהו תרחיש שקורה באופן קבוע כאשר עובדי מים מנתקים קו מים ראשי
שאנו מחוברים לקו הזה נניח שהתיקון בנקודה יותר נמוכה מהבית המים בקו
מופסקים ונוצר מצב בצינור שניקרא תת לחץ(וקום)ששואב כל מה שבצנרת
כולל הבוץ מסביב וברור שאת מה שנישאר במיכל הדשן.
עובדי המים מסיימים את התיקון.פתחים את השיבר ואנו וכול מי שקשור
לקו המים מקבלים חזרה את הדשן ואת הבוץ עם הפיפי של הכלב של השכנים..
ובכן מה הפלא שהמים לא טעימים ונסגרים בארות.
במגזר החקלאי שאני מעריך מאוד משום מה מקילים ראש בנושא תקנות המים
שמחיבות אותם להתקין מז"חים בחלקות או בלולים שמשתמשים בדשנים ואנטיביוטיקה.אולי מחסר ידע אולי כדי לחסוך אני נוטה ורוצה להאמין
שהסיבה זה חוסר ידע וליקיים חמורים בהסברה.
אנו הצרכנים אשר משלמים מחיר כבד על אוזלת היד חוסר הסברה,עד מתי יסגרו בארות(ונסגרים המון)עד כמה ניפגע באקוויפרים שלנו.
הפתרון הטוב ביותר הוא המז"ח אשר הוא בנוי בצורה אפקטיבית ביותר למניעת זרימה חוזרת והגדולה של המז"ח זה שיש לו מנגנון התרעה בשעת תקלה.המנגנון פשוט מאוד עם המז"ח מטפטף מהתחתית שלו במרכז סימן שיש בו תקלה וצריך להזמין איש שירות מוסמך משרד הבריאות.
כמו כן יש לערוך בדיקה שנתית ולנהל יומן מז"ח.
מאיר בודק ומתקין מז"ח